Wil jij afvallen, fit, energiek voelen en ook je gezondheid serieus nemen?

Een gezonde lifestyle

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 19:41

Hoe begin je met een gezonde lifestyle toe te passen?

Al met kleine veranderingen in je lifestyle, kan het al bijdrage bij een gezonde immuniteit. Binnen een paar weken zie al snel resultaat. Drie gezonde eetmomenten en 2of 3 kleine tussendoortjes per dag is al voldoende. Als je de hele dag kleine beetjes eet, blokkeert het juist je vetafbraak. Laat je lichaam tussendoor de energie halen uit de vetreserve.

 

Om je immuunsysteem een boost te geven, moet je eerst weten hoe het werkt. Je immuunsysteem is gelegen in je darmen en werkt om schadelijke stoffen en ziektemakers uit te sluiten. Dit systeem werkt 's nachts het hardst en zorg dat je de volgende dag weer fit opstaat. Eet je, leef je ongezond en heb je slaap gebrek, dan heb je kans, dat er veel ziektemakers in je lichaam binnenkomen. Als dit uit balans is kunnen hier lichamelijke klachten uit ontstaan als darmklachten, vermoeidheid, zere keel, hoofdpijn, onrustige huid en stijfheid in de spieren. Met een goede weerstand wordt je minder snel ziek en je voelt je energieker. 

 

Maar welke stappen moet je nemen, om je gezonde lifestyle in actie te laten komen?

 

Stap 1: Meer bewegen. Bewegen is gezond, je voelt je fitter, je slaap beter en het verbetert je conditie. Sporten is goed, maar zorg dat je elke dag minimaal 30 minuten aan een vorm van beweging toepast. Sport het liefst in de buitenlucht. Bouw het rustig aan op, ga niet meteen te intensief van start. Een bewegingstherapeute kan je de juiste trainingsprogramma's maken.  

Stap 2: Gezond eten en drinken. Met gezonde en gevarieerde voeding, versterkt het je weerstand. Zorg dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt, die je dagelijks nodig hebt. Kies uit groente, fruit, volkoren producten en drink voldoende. Hoe minder bewerk voedsel, hoe beter het is voor je lichaam.

Stap 3: Ontspannen. Een ontspannen gevoel geef je rust, maar je krijgt er ook energie van. Met een ontspannen gevoel, kan je lichaam beter met stress omgaan. Stress kan de immuniteit van het lichaam sterk verlagen. Luister goed naar je lichaam en neem tijd voor jezelf. Ga vroeg naar bed. Ga naar buiten en maak een ontspannen wandeling. 

Stap 4: Stop met roken en wees matig met alcohol. Door te stoppen met roken en matig zijn met alcohol, verbetert meteen je gezondheid. Als je niet rookt, heb je meer zuurstof in je bloed. Alcohol kan voor te kort aan zink zorgen en geeft een negatief effect op de vitamine A in je bloed. Vitamine A heeft namelijk een belangrijke rol bij je afweer. Daarnaast krijg je een betere conditie, geeft je minder stress, een mooiere huid