Darmgezondheid

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 14:20

Er is nu steeds meer wetenschappelijk bewijs, dat gezonde darmen een goede bijdrage aan je gezondheid kunnen geven. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat slecht 30% van de Nederlanders aan dagelijkse recreatieve beweging doen en maar liefst 25% de richtlijnen van gezonde voeding naleven.

Een goede gezondheid is niet alleen afhankelijk van gezonde voeding, maar het bestaat ook uit een goed evenwicht van voeding, beweging en optimale ontspanning van lichaam en geest. Een goede preventie voor darmgezondheid kan naast het voorkomen van chronische ziektes een goede diversiteit van je darmmicrobioom geven.
Het effect van goede preventie van darmgezondheid is enorm. Het microbioom is namelijk naast afweer van ziektes ook betrokken bij je energievoorziening en voor je stofwisselingsysteem.
Kleine veranderingen in je voeding en leefstijl kunnen vele voordelen voor je gezondheid opleveren.

Voeding en Fit leefstijl vitaal is een beweging- en darmgezondheid programma. Door het veranderen van gedrag, voeding en beweging verbeterde 85% van de deelnemers hun gezondheid. De deelnemers kregen door tijdens het darmgezondheid programma steeds minder last van vermoeidheidsklachten, obstipatie, en een opgeblazen gevoel. Het immuunsysteem en de bloedwaarden van de deelnemers werden steeds beter. Door de omschakeling in voeding en beweging behaalden de deelnemers voelbare gezondheidswinst.
Daarnaast via het blijvende digitale gezondheidsprogramma houden de deelnemers hun nieuwe leefstijl beter vol.