Darmgezondheid: preventieve leefstijl coaching

Het is nu steeds meer wetenschappelijk bewezen, dat gezonde darmen een goede bijdrage aan je gezondheid kan geven. Het staat meer dan ooit in de belangstelling. Gezonde darmen zijn onmisbaar voor een goede spijsvertering, het is belangrijk voor het verhogen van je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar wordt voor ziekte, voedselintoleranties en het ontwikkelen van allergieën. Het grootste deel 75% van je immuunsysteem bevindt zich in je darmen. Het is daarom belangrijk dat het aantal goede bacteriën goed te beschermen en te onderhouden. 

 

In je darmen vinden veel processen verschillende plaats, die nodig zijn om je voedselresten goed op te nemen en je gezondheid te behouden. Je darmwand zorgt ervoor dat de voedingstoffen worden opgenomen. Je darmwand zorgt tijdens de opname van de voedingsstoffen, dat steeds een goede voedingsstoffen worden opgenomen en dat de slechte bacteriën en virussen juiste worden tegengehouden. Zolang er veel goede bacteriën in je darmen zitten, werkt je afweersysteem goed en krijgen de slechte bacteriën minder kans om zich te ontwikkelen.   


Met Gezonde voeding kan je de darmen enorm helpen!

Het belangrijkste samenwerking van gezonde voeding en je gezondheid vindt plaats in je maag-darmsysteem. Dit staat ook direct met je hersenen in verbinding. Een gezonde leefstijl geeft een goede bijdrage aan je darmgezondheid.

 

Een op de vijf Nederlanders hebben weleens darmklachten of chronische darmklachten.  Veel mensen hebben dagelijks last van buikpijn (prikkelbare darmsyndroom), opgezette buik, winderigheid, diarree, verstopping of andere afwijkende klachten. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben en je evenwicht in je darmen raken hierdoor verder verstoord.


In deze cursus leer je hoe je gezonde voeding het beste kan toepassen, het verminderen van stress en een verantwoord bewegingsprogramma, alles over hoe je de gezondheid van je darmen kan verbeteren. Naast informatie over gezonde voeding en beweging, krijg je een uitgebreide Inbody health check en gaan we ook aan de slag met je dagelijkse energiebehoefte en maken we zo een voedings- en bewegingsplan opmaat.