Wil jij afvallen, fit, energiek voelen en ook je gezondheid serieus nemen?


Een op de vijf Nederlanders hebben weleens darmklachten of chronische darmklachten.  Veel mensen hebben dagelijks last van buikpijn (prikkelbare darmsyndroom), opgezette buik, winderigheid, diarree, verstopping of andere afwijkende klachten. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben en je evenwicht in je darmen raken hierdoor verder verstoord.

Optimaliseer je darmen met de juiste combinatie van voeding en beweging.


Veel verschillende lichamelijke klachten kunnen vanuit de darmen ontstaan. Voor een goed werkende immuunsysteem is een gezonde spijsvertering noodzakelijk.

 

80% van je immuunsysteem functioneert vanuit je darmen.


Verkeerde eetgewoontes, eenzijdige voedingspatroon, roken,  langdurige stress, medicatie, leeftijd en erfelijke aanleg kunnen de darmflora behoorlijk verstoren. Daarnaast kan chronische vermoeidheid ook verstoring aan je darmflora geven.

Vanwege dat er te weinig diversiteit aan darmbacteriën in je darmflora zitten kunnen dit vervelende lichamelijke klachten veroorzaken. De slechte darmbacteriën blijven in de darmen door woekeren en de goede bacteriën worden dan verdrongen. 


Darm- therapie is gericht op het herstellen van de darmflora en darmslijmvlies. Naast wetenschappelijke publicaties, verschijnen er steeds meer boeken over het darm microbioom en hoe we deze kunnen ondersteunen. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. 

*************************************


Het microbioom blijft net als het gehele menselijk lichaam erg complex. Zoals er niet één voedingsprogramma is dat voor iedereen hetzelfde werkt. Er is ook geen standaard protocol om de darmgezondheid te optimaliseren. Het is belangrijk dat  een voedings- of behandeladvies per persoon afgestemd is. 


Voeding en fit lifestyle coach is gespecialiseerd in darmklachten. Met een uitgebreide ontlastingstest, wordt de ontlasting onderzocht door een gespecialiseerde laboratoria. Hierdoor krijg ik persoonlijke informatie over hoe jouw darmen functioneren. Door het gebruik van deze ontlastingstesten vormen de uitslagen een goede  basis voor een gerichte darm- therapie, van  het herstellen van de darmklachten, darmflora, slijmvlies en de  bijbehorende lichamelijke klachten.  

Met een brede kijk op het lichaam behandel ik vermoeidheidsklachten, immuunsysteemproblemen, darmklachten, huidklachten en hormonale klachten


Lees verder: Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs, dat gezonde darmen een positieve bijdrage aan je gezondheid kan geven.

Het staat meer dan ooit in de belangstelling. Gezonde darmen zijn onmisbaar voor een goede spijsvertering, het is belangrijk voor het verhogen van je immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar wordt voor ziekte, voedselintoleranties en het ontwikkelen van allergieën. Het grootste deel 80% van je immuunsysteem bevindt zich in je darmen. Het is daarom belangrijk dat het aantal goede bacteriën goed te beschermen en te onderhouden. 

Met darm- therapie boek je al snel goede resultaten. Je krijgt je weer meer energie en je herstelt van je obstipatie klachten, diarree of een opgeblazen gevoel. Je krijgt snel controle over je lichaam en vooral in je buik weet je wat voor jou wel werk en wat niet werkt.

info@voedingenfitlifestylecoach.nl

Lees verder: In je darmen vinden veel verschillende processen plaats, die nodig zijn om je voedselresten goed op te nemen en je gezondheid te behouden.

 Je darmwand zorgt ervoor dat de voedingstoffen worden opgenomen. Je darmwand zorgt tijdens de opname van de voedingsstoffen, dat steeds een goede voedingsstoffen worden opgenomen en dat de slechte bacteriën en virussen juiste worden tegengehouden. Zolang er veel goede bacteriën in je darmen zitten, werkt je afweersysteem beter en krijgen de slechte bacteriën minder kans om zich te ontwikkelen. 

Plan een gratis consult. 

info@voedingenfitlifestylecoach.nl


Gezonde voeding en voldoende beweging kan jouw darmgezondheid enorm helpen!